Dziś mamy dzień sałatkowy. Majka zażyczyła sobie sałatkę z kuskusem. Mi natomiast zachciało się czegoś z tuńczykiem. Eksperymenty czas zacząć 🙂 Właściwie nie ma co eksperymentować. Trzeba zakasać rękawy i przygotować szybką kolację 😉

Wyciągam więc z szafki i mieszam następujące składniki:

  • 160g tuńczyka w sosie własnym
  • 8 drobno posiekanych ogórków konserwowych
  • 2 drobno pokrojone jajka na twardo
  • 4 łyżki białej fasolki konserwowej
  • 4 łyżki groszku konserwowego
  • 150g kukurydzy konserwowej
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżkę musztardy sarepskiej
  • sól i pieprz do smaku
  • a na wierz układam dekorację w postaci natki pietruszki

…i właściwie to tyle. Prosto i szybko. Nawet nie ma co się rozpisywać 🙂

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email