Dziś mamy dzień sałatkowy. Majka zażyczyła sobie sałatkę z kuskusem. Mi natomiast zachciało się czegoś z tuńczykiem. Eksperymenty czas zacząć 🙂 Właściwie nie ma co eksperymentować. Trzeba zakasać rękawy i przygotować szybką kolację 😉
Wyciągam więc z szafki i mieszam następujące składniki:
- 160g tuńczyka w sosie własnym
- 8 drobno posiekanych ogórków konserwowych
- 2 drobno pokrojone jajka na twardo
- 4 łyżki białej fasolki konserwowej
- 4 łyżki groszku konserwowego
- 150g kukurydzy konserwowej
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżkę musztardy sarepskiej
- sól i pieprz do smaku
- a na wierz układam dekorację w postaci natki pietruszki
…i właściwie to tyle. Prosto i szybko. Nawet nie ma co się rozpisywać 🙂
Smacznego!