Skoro były zawijaki schabowe, to musi być coś do nich. Oczywiście poza śląskimi, kaszą czy ziemniakami. Naszła mnie ochota na białą kapustę. Cel był inny. Wyszło inaczej. Dokupiłem parę rzeczy i powstał mikro-eksperyment.

Oto co potrzeba:

  • 1/3 niedużej główki białej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 jabłko
  • 1 czerwona cebula
  • 3 łyżki majonezu
  • olej
  • sól, pieprz

Zaczynamy od pokrojenia cebuli w piórka i podsmażenia jej na odrobinie oleju. Kapustę szatkujemy. Marchewki i jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Wszystko mieszamy. Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Proste? Proste i smaczne 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.