Są takie chwile, kiedy nie wiadomo co przegryźć… a do kolacji jeszcze daleko. Bywa tak, że nie wiadomo co zjeść na kolację. Wtedy z pomocą przychodzi bagietka, masło i czosnek. Przekąska naprawdę jest smaczna, błyskawiczna… i błyskawicznie się ją zjada 🙂

 

Składniki:

  • bagietka
  • masło
  • czosnek
  • sól
  • starty ser

Przygotowanie jest banalne. Bagietkę kroimy na ukos w kromki o grubości ok 1-1,5 cm. Masło mieszamy z wyciśniętym czosnkiem i odrobiną soli. Kromki bułki smarujemy tak przygotowanym masłem czosnkowym i posypujemy startym serem. Na wierzch możemy też położyć cienki plasterek pepperoni. Wstawiamy do piekarnika, i w temperaturze 200°C pieczemy do momentu rozpuszczenia się sera.

Być może zapytacie się jakie proporcje? Wszystko zależy od naszych upodobań. Niektórzy lubią więcej czosnku, inni mało. Niektórym nie podoba się duża ilość sera, a inni z kolei wolą go w dużej ilości. Wasz smak niech w tym wypadku będzie wskaźnikiem ilości potrzebnego masła, czosnku i sera.

Smacznie i szybko. Smacznego!

Print Friendly