Są takie chwile, kiedy nie wiadomo co przegryźć… a do kolacji jeszcze daleko. Bywa tak, że nie wiadomo co zjeść na kolację. Wtedy z pomocą przychodzi bagietka, masło i czosnek. Przekąska naprawdę jest smaczna, błyskawiczna… i błyskawicznie się ją zjada 🙂
Składniki:
- bagietka
- masło
- czosnek
- sól
- starty ser
Przygotowanie jest banalne. Bagietkę kroimy na ukos w kromki o grubości ok 1-1,5 cm. Masło mieszamy z wyciśniętym czosnkiem i odrobiną soli. Kromki bułki smarujemy tak przygotowanym masłem czosnkowym i posypujemy startym serem. Na wierzch możemy też położyć cienki plasterek pepperoni. Wstawiamy do piekarnika, i w temperaturze 200°C pieczemy do momentu rozpuszczenia się sera.
Być może zapytacie się jakie proporcje? Wszystko zależy od naszych upodobań. Niektórzy lubią więcej czosnku, inni mało. Niektórym nie podoba się duża ilość sera, a inni z kolei wolą go w dużej ilości. Wasz smak niech w tym wypadku będzie wskaźnikiem ilości potrzebnego masła, czosnku i sera.
Smacznie i szybko. Smacznego!
Proste i zawsze smaczne.
ja uwielbiam masło czosnkowe, na dniach będę robić.
Oj to prawda taka przekąska znika błyskawicznie ze stołu:) mniam mniam:)