No i dotarłem do ostatniego wpisu przed świętami. Jak zwykle musi być coś nowego. Może nie jakieś wielkie odkrycie ale w moim wykonaniu to premiera.
Oto co potrzebujemy:
- 4-5 płatów śledziowych
- 200ml śmietany 18%
- 2 duże twarde jabłka
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczkę cukru
- sól, pieprz
Filety śledziowe myjemy i dobrze opłukujemy z soli. Kroimy je w mniejsze kawałki.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy z sokiem z cytryny, śmietaną i cukrem. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.
Filety śledziowe układamy w salaterce w dwóch warstwach przykrywając każdą naszym sosem jabłkowym.
Smacznego!

Korzystając z okazji chcę Wam złożyć najcieplejsze życzenia spokojnych, radosnych i pełnych uśmiechu Świąt Bożego Narodzenia. To czas by zatrzymać się chwilę, nie pędzić i porzucić wszelkie negatywne emocje. 🙂 A może uda się na dłużej? 🙂