Śledź z jabłkami w śmietanie

No i dotarłem do ostatniego wpisu przed świętami. Jak zwykle musi być coś nowego. Może nie jakieś wielkie odkrycie ale w moim wykonaniu to premiera.

Oto co potrzebujemy:

  • 4-5 płatów śledziowych
  • 200ml śmietany 18%
  • 2 duże twarde jabłka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczkę cukru
  • sól, pieprz

Filety śledziowe myjemy i dobrze opłukujemy z soli. Kroimy je w mniejsze kawałki.

Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy z sokiem z cytryny, śmietaną i cukrem. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.

Filety śledziowe układamy w salaterce w dwóch warstwach przykrywając każdą naszym sosem jabłkowym.

Smacznego!

Korzystając z okazji chcę Wam złożyć najcieplejsze życzenia spokojnych, radosnych i pełnych uśmiechu Świąt Bożego Narodzenia. To czas by zatrzymać się chwilę, nie pędzić i porzucić wszelkie negatywne emocje. 🙂 A może uda się na dłużej? 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*

code

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.