W zimowe dni posmakowały nam grillowane warzywka. Po Aromatycznym Multikolorze przyszedł czas na wieczorną przekąskę w postaci buły z warzywkami.

Potrzebowałem do tego bułki hamburgerowe (takie pakowane po 4 sztuki). Wybrałem te większe. Wkład identyczny z tym w poprzednim daniu, czyli: cukinia, papryka, cebula, pomidor. Dodatkowo na patelnię grillową trafiło kilka pieczarek pokrojonych w plastry. Pod koniec zesmażania warzyw lekko je posoliłem.

Zagrzana w mikrofali buła została nafaszerowawana plasterkiem żółtego sera i tym zestawem, który był na patelni. Trafiła na kilka minut do nagrzanego piekarnika (5-7 minut w temperaturze 170-180°C). Jak tylko ser zaczał się rozpuszczać i bułka stała się chrupiąca dołożyłem do kanapki keczup, majonez i musztardę. Sypnąłem garścią prażonej cebulki i GOTOWE. 🙂

Mniam, smakowało nam!

Print Friendly, PDF & Email